Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zavalení dělníka - cvičení

18.7.2022 v 18:57 bylo oznámeno na KOPIS Plzeň, že v obci Koloveč došlo k zavalení dělníka provádějícího výkopové práce na rekonstrukci kanalizačního systému.

V 19:00 byl JSDH Koloveč vyhlášen poplach.

Jednotka vyjela na místo události s CAS Volvo v počtu 1+3 a s DA Iveco v počtu 1+3.

Po příjezdu na místo události, provedl velitel zásahu průzkum. Průzkumem zde bylo zjištěno, že ve výkopu došlo k zavalení dvou pracovníků firmy provádějící výkopové práce a to z důvodu nezajištění bezpečnosti ve výkopu.

Z důvodu fyzické náročnosti a zajištění bezpečnosti zasahujících hasičů, povolal velitel zásahu na místo události ještě JSDH Domažlice a Folmava.

Jednotka v první řadě provedla zabezpečení výkopu pomocí nastavovacích žebříků a poté začala provádět záchranu zavalených osob.

Po nalezení dvou zraněných osob, jednotka poskytla první před lékařskou pomoc a předala zraněné osoby ZZS PK.

 

Naštěstí se jednalo pouze o cvičení pořádané jednotkou SDH Koloveč, ke kterému byly přizvané také již zmíněné dobrovolné jednotky hasičů z Domažlic a Folmavy.

Z důvodu momentálně probíhající rekonstrukce kanalizačního systému v Kolovči, si tak jednotky mohly vyzkoušet záchranu osob v reálném prostředí.

Po ukončení výcviku se jednotky vrátily zpět na základnu kde proběhlo vyhodnocení celé akce a hostující jednotka připravila malé občerstvení.

 

Již se připravujeme a těšíme na další společné cvičení s hasiči z Domažlic a Folmavy.

 

Foto ZDE