Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Okrsková soutěž ve Strýčkovicích

Letošní okrskovou soutěž, která se konala 14.května, pořádal sbor dobrovolných hasičů Strýčkovice ve svém sportovním areálu.

Pořádáním soutěže, oslavil Strýčkovický sbor 125 let od svého založení.
Akci zahájil starosta okrsku Radek Vágner, přivítáním soutěžních sborů, hostů a diváků. Starostka SDH Strýčkovice Václava Urbanová seznámila všechny přítomné s historií sboru a předala pamětní plakety zasloužilým členům sboru dobrovolných hasičů Strýčkovice.
Po úvodním ceremoniálu začala soutěž dětských družstev. První a druhé místo obsadilo družstvo mladých hasičů ze Srbic, mladí hasiči z Kolovče se umístili na krásném třetím místě.
Předáním cen dětem začala hlavní soutěž dospělých.
Na startu se postavilo celkem 9 družstev. Převahu v účasti měli hasiči ze Srbic, kde startovalo mužské, ženské a veteránské družstvo. Nechyběli domácí hasiči ze Strýčkovic, kteří nasadil také kromě mužského družstva i ženské, dalšími soutěžícími byli hasiči ze Zichova, Hradiště, Kanic a samozřejmě naše Kolovečské družstvo.
Během dvou hodin předvedlo každé družstvo 2x útok, bohužel technická závada na hadici zmařila 2.pokus veteránů ze Srbic.
Třetí místo, které jsme ve výsledku soutěže obsadili bylo nad naše očekávání a sklidili jsme od svého velitele velkou pochvalu. Druhou pozici obsadili hasiči ze Zichova a zlato si odvezli muži ze Srbic.
Zbytek odpoledne a nadcházející večer již patřil oslavám výročí založení SDH Strýčkovice.

okr-soutez.jpg