Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Sraz hasičských aut Volvo v Krkonoších

První říjnovou sobotu v ranních hodinách, vyjížděla naše jednotka, tentokrát ne na zásah, ale na pozvání kolegů z SDH Pěnčín-Huť, na setkání zásahových hasičských aut značky Volvo.

Pozvánka do této krkonošské vesničky byla při příležitosti předávání nového zásahového auta na podvozku Volvo a uvedení nové modelové řady nákladních aut Volvo v ČR.

Při této příležitosti pozval místní sbor všechny jednotky, vlastnící zmíněnou značku, na neoficiální sraz.

Celá akce začínala až ve 14.00 hodin, ale z důvodu velké vzdálenosti jsme z Kolovče, v počtu šesti členů, vyjížděli již ráno v osm hodin. Cesta ubíhala bez komplikací a s naším Volvem jsme na místo dorazili v pravé poledne.

Ve stejný čas také přijela se svým Volvem jednotka z Prahy 1 a dobrovolní hasiči z Mladějova na Moravě s CAS Karosa, původní automobil hostitelské jednotky z Hutě. Parkoviště před hasičskou zbrojnicí již také zdobilo rok staré CAS Volvo dobrovolných hasičů z Maršovic a CAS Volvo rok výroby 2008, jednotky z Nového Boru.

Slavnostní program začal ve 14:00 hodin ve venkovním sportovním areálu hasičské zbrojnice, přivítáním hostů a představením techniky a činnosti pozvaných sborů.

Pozvánku obdržela i jednotka z Koryčan, která také vlastní CAS značky Volvo, bohužel tragická událost z minulých týdnů znemožnila účast na této události. Minutou ticha a čestným místem mezi vystavenými automobily jsme uctili památku dvou tragicky zemřelých hasičů z této jednotky.

Poté již následoval zlatý hřeb celého dne, představení, požehnání a předání nového CAS Volvo FMX 500 do užívání jednotce dobrovolných hasičů Pěnčín-Huť.

Místní sbor dobrovolných hasičů si pro tuto slavnostní příležitost připravil bohatý doprovodný program. Součástí programu byla například ukázka plnění bambi vaku v podvěsu vrtulníku Policie ČR, své dovednosti předvedla Jízdní policie ČR a nechyběl také Český červený kříž, který ukázal jak správně postupovat při první pomoci.

Nejen hasiči, ale i široká veřejnost se večer pobavila při vystoupení kapel Roxette tribute a Kabát revival.

Celou akci ukončil v pozdních nočních hodinách velkolepý ohňostroj.

 

Foto ZDE

 

Náhledy fotografií ze složky Sraz hasičských aut Volvo v Krkonoších