Jdi na obsah Jdi na menu

TFA Domažlice

TFA - Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije - je názvem nejtěžších hasičských soutěží, které svými podmínkami simulují práci hasiče při zásahu.

Tak tato soutěž se konala v sobotu 6.10. na domažlickém náměstí a zúčastnilo se jí 12 družstev z celé České republiky. Soutěžilo se v namáhavých disciplínách, kterými byly například roztažení a stočení hadic, údery kladivem v hamerboxu, transport 80 kilogramové figuríny. Hned poté následovalo zdolání třímetrové bariéry, což bylo pro některé soutěžící již nad jejich síly a zde v soutěži končili. Na úspěšnější hasiče čekal ještě výstup na lešení, vytažení zátěže o hmotnosti cca 20 kg a jako třešničkou na dortu, běh po schodech na vrchol domažlické věže. To vše, dobrovolní hasiči  prováděli v plné výstroji a s dýchacím přístrojem.
Výsledkem celodenní soutěže bylo první místo pro Plzeňský kraj, na kterém měl hlavní zásluhu favorit soutěže Antonín Rendl z České Kubice, který zvítězil v kategorii starších.
Hasiči Koloveč měli na TFA také svého zástupce, byl jím Jarda Klička, který  soutěžil právě s již zmíněným Antonínem Rendlem. 
Celým soutěžním dnem provázel moderátor Miroslav Molitor.
 
 
Foto ZDE