Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva oddílu Mladých hasičů za rok 2012

 Zpráva oddílu Mladých hasičů za rok 2012

 

V letošním roce jsme sezónu začali 9. ledna, kdy se konala první schůzka, na které jsme se pečlivě s dětmi připravovali na Zimní setkání mladých hasičů, které byla 25.2. v kulturním domě v Bělé nad Radbuzou. Měli jsme 3 družstva, jedno starší  a 2 mladší. Jak už je mezi našimi dětmi zvykem, tak jedno družstvo vybojovalo dort. Starší se umístily na 4.místě a mladší družstvo na 3. a 11.místě z 19.družstev.
Další soutěží byla výtvarná a literární soutěž Požární ochrana očima dětí, kam jsme zaslali výtvarné práce. Letos jsme zabodovali i v krajském kole, kde se na 3.místě umístil Marek Moravec a svoji cenu si převzal v Chotěšovském klášteře.
V okresním kole se umístili: Veronika Mastná, Kubík Petráš a Tomáš Moravec.
21.dubna se konal závod v požárním útoku CTIF v chodské Lhotě. Letos poprvé se této soutěže zúčastnily i mladší děti. Starší družstvo mělo 1.pokus neplatný, protože jedna závodnice doběhla bez boty. Jinak by čas byl skvělý a byl by na 1.místo. Druhý pokus byl o něco horší, ale získali jsme sním celkové druhé místo ve starší kategorii. Mladší děti se také snažily uspět, ke své smůle si vylosovaly startovní číslo 19, takže 3,5 hodiny čekaly, než mohly začít soutěžit. Za tu dobu se stačily honit, ušpinit, klouzat po kolenou, sníst všechny svačiny, poprat a pak už ani soutěžit nechtěly. Tento den byl velmi vyčerpávající, všichni se těšili domů, některé děti i vedoucí to odmarodily.
12.května proběhla okrsková soutěž, kde kvůli nepříznivému počasí startovalo pouze družstvo starších.
V květnu se konalo jarní kolo hry Plamen na fotbalovém hřišti v Domažlicích. Tato soutěž je pro děti nejtěžší. Trvá celý den a soutěží se v několika disciplínách, např.v požárním útoku, štafety 4x60 metrů, štafety CTIF atd. na tuto soutěž bereme jen ty nejstarší děti. A ani na této soutěži jsme skoro nic nezkazili a opět skončili na stupních vítězů. Bylo to tedy celoroční bodování naší činnosti, Koloveč byl na 3.místě z celého okresu Domažlice. K naší velké smůle, se zrovna letos nerozdávaly poháry a dětem to bylo velice líto.
Při této soutěži se také závodí v běhu na 60 m v jednotlivcích. Do tohoto závodu nastoupila Veronika Mastná, která vyhrála 1.místo v okresním kole. Stala se tak nejlepší hasičkou ve své kategorii a zaběhla druhou výkonnostní třídu.
Jako rozloučení se s pracovním rokem jsme zvolili batikování triček. Každé dítě si tak odneslo vlastnoručně obarvené tričko.
V letošním roce jsme se nezúčastnili branného závodu, který byl přeložen až na listopad. Byla velká zima a děti jsou v současné době dost nemocné.
Nyní s dětmi vyrábíme vánoční přáníčka, která rozneseme sponzorům ve středu 5. prosince.
V prosinci pro ně připravíme mikulášskou nebo vánoční nadílku.