Výroční zpráva velitele jednotky 2011

Výroční zpráva velitele jednotky

Sboru dobrovolných hasičů

Koloveč. 2011

Letošní rok byl pro členy jednotky bohatý,ale také hodně pracovní.Scházíme se každý čtvrtek od 17.00 hod.,kdy probíhá školení jednotky,údržba techniky a osobní výstroje.

Letošní rok začal požárem komína v ul.Domažlické. Následně na to proběhlo školení  řádu spojové služby a obsluhy radiostanic,které provedl spojový technik HZS Domažlice.Současně s tím se konalo i školení na motorové a rozbrušovací pily.Dále byla na programu příprava aut na STK a školení na povodně,kdy si jednotka v domažlickém bazénu vyzkoušela krizovou situaci potopení v DP.

Jeden ze členů sboru,pan J.Konop se s velkým nadšením a elánem pustil do opravy staré stříkačky,s čímž jsme mu všichni rádi a ochotně pomohli.

Jako každý rok se jednotka zúčastnila Rallye Šumava a dvakrát zajišťovala německé závody Stok Car v Domažlicích.V květnu naše jednotka  reprezentovala Městys Koloveč na mezinárodní výstavě  Pyros v Brně, s našim  novým vozem VOLVO. Poté proběhl výcvik s použitím pěny a také koncem měsíce byl Dětský den, kde jednotka předvedla techniku k velké radosti nejen dětí,ale i dospělých.

Od června nám nastala pořádná makačka, ale bohužel  jen aktivním členům,našli se i tací,kteří ruku k dílu odmítli přiložit a dokázali jen to,že se naší práci vysmívali. Ovšem i s tím se musí v naší dobrovolné činnosti občas počítat.Začaly přípravy na zabudování nových vrat,kdy se musely vyvýšit podlahy ve třech garážích a rozšířit prostor  u jedněch vrat stávajících.Peníze na tuto opravu v dnešní době nebylo vůbec lehké sehnat,ale s trochou štěstí se mi  určitá částka podařila získat z Plzeňského kraje a zbytek dofinancoval Městys Koloveč.Tímto mu chci velmi poděkovat za vstřícný přístup.Po domluvě s Městysem se jednotka rozhodla, že z financí,které jsme dostali ještě uděláme nové dveře do klubovny,vyměníme stará okna za nová,plastová a uděláme z PHM místnost na věci dětí,které sem docházejí.Jsem rád,že se vše povedlo udělat najednou, při jedné práci a nepořádku.Také nás dobrovolně opustil jeden člen,z důvodu ukončení aktivní činnosti.

I při tomto spěchu jsme zvládli akce,týkající se samotné požární činnosti.Jeli jsme již tradičně na čtyřdenní cvičení na Baldov,zasahovali u třech TZ na padlé stromy,zúčastnili se výcviku na vodě ve Staňkově,zajištovali Rallye Vltava a provedli ukázky nového vozu na oslavách 90let SDH H.Kamenice a 90 let Čermná.

Nová vrata a osazení oken a dveří,bylo hotové v polovině října.Koncem měsíce, po domluvě s panem Rokovským ,jednotka byla provedena továrnou Kartáčovny Koloveč a seznámena s požárním nebezpečím.

V listopadu byla ukončena 3 členům jednotky smlouva. Také jsme zakoupili nový vysavač na vodu a  zároveň s tím proběhlo školení na jeho použití v zatopených objektech.Začátkem prosince bude výcvik v polygonu HZS v Plzni a proběhne závěrečný test znalosti členů jednotky.

To by bylo v kostce asi tak vše, s čím jsem Vás chtěl seznámit, co jednotka za tento  rok udělala a čím si prošla.

Velitel jednotky Radek Andrle